Maya-wijsheid en de Tzolkin

Ik spreek vanuit mijn hart en wanneer dit iemand raakt, is hier nog werk te doen (of juist niet). Dit alles gebeurt in onvoorwaardelijke liefde en zonder oordeel. Het meeste van wat ik je vertel heb ik zelf ervaren en doorleefd.

In ons contact gebruik ik verschillende tools: de Maya-wijsheid van de Tzolkin, mijn heldervoelend- en helderwetendheid, mijn kennis over regressie en reïncarnatie, krachtvoorwerpen uit de natuur. In 2014 volgde ik de opleiding Coachen met de Tzolkin.

Tzolkin is de manier hoe energie beweegt en liefde stroomt, dit patroon van groei is door de Maya’s vertaald tot een kalender, de Tzolkin kalender.  Mijn schilderij van de 20 Tzolkin-zegels maakte ik in 2015.

De tijd heeft voor de Maya’s (een oud indianen-volk uit Midden-Amerika) altijd een heel bijzondere betekenis gehad. Alles in de Schepping is levende energie en vormt het Levensweb in een zich voortdurend veranderende stroom van verbinding en evenwicht. De wijze priesters (tijdsbewakers) en sjamanen van de Maya’s wisten dat de mensheid deel uitmaakte van een goddelijk plan dat beoogde dat de mensheid van een staat van onbewust naar een staat van volledig bewust – heel – zijn mag werken, een proces wat meerdere levens omvat. Dit tijdsplan wordt de Tzolkin genoemd. De Maya’s hadden een holistisch wereldbeeld, waarin alle verschijnselen in het universum met elkaar samenhangen, volgens het principe: Wie zichzelf kent –kent de kosmos. Daarmee hebben we beschikking over een oude wijsheid die ons helpt herinneren wie wij werkelijk zijn, opdat wij onze ‘plek’ op en ten opzichte van elkaar en Moeder Aarde kunnen innemen. Net als het navigatiesysteem in je auto om van A naar B te rijden en je rijdt verkeerd, dan nodigt het systeem je uit om terug te keren. Wanneer je je goed voelt zit je op je pad, zo niet dan kun je steeds verder van je pad raken. Je omgeving kan je inspireren om terug te keren naar je oorspronkelijke levensroute. Dat is wat ik hier doe. Ik reik je inzichten aan, zodat jij zelf je route en koers weer kunt ontdekken. Mooie reis !